You need to install Revolution Slider plugin. Please click "Begin Installation" in Wordpress Admin Dashboard, in yellow notification

Snoei geeft groei

Snoeien

“Snoei geeft groei” is bij velen een bekende uitspraak. Het item “snoeien” moet binnen de huidige boomverzorging echter veel genuanceerder worden benaderd. Zo maken wij ons sterk om altijd uit te gaan van de natuurlijke vorm van een bepaalde boom(soort) en om die zo veel mogelijk te handhaven. Dus, geen bomen onthoofden en ook geen gesteltakken halveren omdat de boom “te groot” wordt. Wel kan het nuttig zijn om takken aan de uiteinden lichter te maken, zodat breukgevaar van grote gesteltakken weggenomen wordt.

Bij snoeien moet het doel duidelijk zijn
Het is met de huidige “kijktechniek” mogelijk te zien bij welke bomen dit wel of niet nodig is. Het doel van het snoeien moet altijd duidelijk zijn. Is het om de boom te helpen aanslaan of wordt het uitzicht belemmerd. Is het omdat er takken tegen het dak groeien of komt er geen zon meer op het terras. Is het omdat die fruitboom geen vrucht meer draagt of heeft de boom nogal wat wortelschade opgelopen.

 

snoeien voor

Voor een Symbio-behandeling: zwaar en zeer breukgevoelig.

snoeien na

Na de snoeibeurt kan deze treurwilg er weer 5 tot 8 jaar tegen, zonder vormverlies.


Symbio is ervaren in het snoeien van bomen.We snoeien bomen in de omgeving van Amstelveen, Hilversum en Loenersloot.